Anlita oss!

Lidingö Vox underhåller - anlita oss!

Lidingö Vox arrangerar löpande konserter i egen regi. Vi samarbetar också med andra körer, orkestrar och teatergrupper. Du kan anlita oss för privat tillställning såsom bröllop, födelsedag mm. Vi sjunger även på företags- och föreningsevenemang. Hur låter vi? Gå till länkarna och lyssna! Varmt välkommen att kontakta oss via formuläret.

Logga in

Verksamhet

Lidingö Vox – en presentation

Den blandade vuxenkören Lidingö Vox, startade som barnkör 1969 av musikdirektören Göran Swedrup. Under Görans långa tid som ledare (1969 - 2005) har kören inspirerats till många lyckosamma musikaliska projekt. Många av dem har varit genre- och gränsöverskridande och har också varit spännande upplevelser för alla som haft förmånen att vara med.

Körens mångåriga utveckling från barn- till ungdoms- och vuxenkör har resulterat i en ovanlig kontinuitet i verksamheten såväl musikaliskt som socialt. Repertoaren har alltid varit växlande från svensk kör­lyrik, folkmusik, jazzmusik till kyrkomusikaliska verk eller dramatiserade verk.

Fram till 1988 var körens namn Lidingö ungdomskör. Men efter en hedervärd turne till Spanien, med moment som konflikt med den lokala polisen, pojkarna(!) bjudna på starköl av en borgmästare (flickorna fick glass) samt ett större antal OLE OLE OLE OLE, WE ARE THE CHAMPS, WE ARE THE CHAMPS, i trånga gränder och bowlinghallar, så stod det klart. Körmedlemmarna hade barnasinnet kvar, men de hade vuxit och blivit något mer än ungdomar. Att heta ungdomskör var inte längre helt rättvisande. Det nya namnet Lidingö Vox etablerades.

Körens medlemsantal har pendlat mellan tjugo och trettio personer. En handfull individer från den ursprungliga barnkören är fortfarande (2012) kören trogen.

Repertoaren har alltid varit blandad och det har varit ett nöje att få variera och utveckla kören. Huvudsakligen sjunger Lidingö Vox à capella, såväl äldre som modernare verk. I samarbete med orkerstrar och solister har vi framfört större sakrala verk, exempelvis Bach passioner. Genom åren har kören också medverkat i operaprojekt. I samarbete med en lokal teatergrupp har kören satt upp Jesus Christ Superstar, Orpheus och Euredike, Dido och Eneas. Nämnas måste också operetten Läderhatten, med musik ur Strauss Läderlappen och ramhandlingen skriven av en av körens medlemmar.

För att vidga vyerna och hämta inspriation, arrangerar kören med jämna mellanrum resor. Exempel på sådana resmål har varit Innsbruck, Barcelona, Helsingfors, Skagen, Oslo, Prag, Wien, Budapest och senast Rom.

Våren 2005 präglades av två stora händelser. Det var dels körens resa till Rom och dels körens stora vårkonsert Arrivederci Maestro, Göran Swedrups avskedskonsert med kören.

Under våren pågick arbetet med att söka ny ledare. Att behöva ersätta Göran efter 36 år, var en omskakande upplevelse. Men allt gick bra. Därefter har kören bytt ledare ytterligare ett antal gånger.

Från hösten 2005 blev Bo Rosenkull ny ledare för Lidingö Vox.

I januari 2009 var det Erik Uddunge som tog över.

Hösten 2011 fick Lidingö Vox sin första kvinnliga ledare, Dorothea Knust

Då Dorothea på hösten 2016 flyttade permanent till Växjö togs körledarskapet över av Espen Myklebust Olsen från början av 2017.

Espen fick en heltidstjänst som kantor 2019 vilket ledde till att vi sedan dess numera dirigeras av Niklas Tamm!

Några av körens stående aktiviteter:

  • Kördag, ofta med extra sångpedagog
  • Kör-resa vartannat år
  • Sång på äldreboenden, vanligen Allahelgona samt Valborg
  • Deltagande i Lidingö Kulturvecka
  • Årsmöte med efterföljande kalas
  • Årligt golf-event för körens golfspelande medlemmar
  • Körfest varje termin

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.